Trods regntiden (som gjorde, at jeg tog til Gobi i 2008) besluttede jeg mig for at tage afsted igen, primært fordi Pia gerne ville med, og Anne nu var stor nok til at få en oplevelse ud af det.
Min søster, en af mine niecer samt hendes kæreste meldte sig også, så vi var lige en lille familiegruppe, blandt ca. 250 danskere - lidt andre forhold end i 2008.

Vi tog afsted fra København til Beijing, hvor vi ankom i regnvejr og straks kørte til Den forbudte By og Den himmelske Freds Plads. Dagen efter var det heldigvis sol, og vi tog til Den kinesiske Mur og Sommerpaladset.
Herligt at se lidt af Beijing efter skuffelsen i 2008.

Fra Beijing tog vi til Xi'an, hvor vi fik en officiel modtagelse, og vi var selvfølgelig ude at se terrakottakrigerne, som gjorde et kæmpe indtryk på Anne.

Fra Xi'an fløj vi til Shanghai og kørte direkte til Haiyan, hvor vi skulle overvære solformørkelsen.
Desværre var vejret dårligt, og NASA's folk, der også skulle bo på hotellet, var netop taget afsted for at finde et bedre observationssted.
Selve solformørkelsen overværede vi i totalt overskyet og regnfuldt vejr, men det var alligevel en stor oplevelse. Denne gang blev det rigtig mørkt, og temperatur- og vindændringerne gjorde, at regnen holdt op, da det blev mørkt, og startede igen, da det blev lyst. Men 6 minutters bælgravende mørke midt på dage, gjorde indtryk på Anne.

En lille video-sekvens fra formørkelsen:

Klik her for video med solformørkelsen 2009 (10 Mb)

Du kan også se den på Youtube (fylder mindre, men i dårligere kvalitet)